Košarica

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Posodobljeno 04. januar 2024

Uvod


Vaša zasebnost je zelo pomembna in se zavezujemo, da bomo varovali in spoštovali vaše osebne podatke v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo o varstvu podatkov. Ta politika zasebnosti pojasnjuje, kako zbiramo, uporabljamo, razkrivamo, prenašamo in shranjujemo osebne podatke, ki nam jih posredujete preko naše spletne strani. Prosimo, da pozorno preberete to politiko zasebnosti, da boste razumeli, kako bodo vaši osebni podatki obdelani.

Zbiranje


(a) Avtomatično zbiranje podatkov: Ko obiščete našo spletno stran, se samodejno zbirajo določeni podatki, kot so naslov IP, vrsta brskalnika, jezikovne nastavitve, datum in čas dostopa ter podobni tehnični podatki. Ti podatki se zbirajo avtomatično in jih uporabljamo za zagotavljanje delovanja spletne strani, analizo uporabe in izboljšanje uporabniške izkušnje.

(b) Podatki, ki nam jih posredujete prostovoljno: Naša spletna stran vam omogoča, da nam prostovoljno posredujete osebne podatke preko obrazcev, kot so kontaktni obrazec, obrazec za prijavo na novice ali obrazec za naročilo. Pri teh obrazcih vas lahko prosimo za naslednje osebne podatke: ime, e-poštni naslov, telefonska številka, naslov in druge podatke, ki jih prostovoljno posredujete.

Namen obdelave


Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo z namenom:

(a) Odgovoriti na vaša vprašanja, komentarje ali zahteve, ki jih posredujete preko kontaktnega obrazca. Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve ali v skladu z izvedbo pogodbe, če je to potrebno za izpolnitev vaše zahteve.

(b) Pošiljanje novic, posodobitev in marketinških sporočil, če se prijavite na naše novice. Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve.

(c) Zagotavljanje informacij o naših izdelkih in storitvah, če se prijavite na naša marketinška sporočila. Ti podatki se obdelujejo na podlagi vaše privolitve.

Pravna podlaga


Obdelava vaših osebnih podatkov se izvaja na naslednjih pravnih podlagah:

(a) Privolitev: Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve, ki jo prostovoljno podate pri izpolnjevanju obrazcev na spletni strani.

(b) Izvedba pogodbe: Vaše osebne podatke obdelujemo, če je to potrebno za izvedbo pogodbe, na primer, če ste naročili izdelek ali storitev.

(c) Izpolnitev zakonskih obveznosti: Obdelava vaših osebnih podatkov se lahko izvaja tudi za izpolnitev zakonskih obveznosti, ki jih imamo.

Razkrivanje in prenos


Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tretjim osebam samo v naslednjih primerih:

(a) Ponudnikom storitev: Lahko uporabljamo zunanje ponudnike storitev, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu, na primer ponudniki gostovanja, storitve pošiljanja e-pošte ali analitike. Zagotavljamo, da so ti ponudniki zavezani k varovanju vaših osebnih podatkov in da upoštevajo veljavno zakonodajo o varstvu podatkov.

(b) Zakonski zahtevi: Razkrili bomo vaše osebne podatke, če je to zahtevano ali dovoljeno z veljavno zakonodajo, na primer na zahtevo pristojnih organov.

(c) Soglasje: Če smo prejeli vaše izrecno soglasje za razkritje vaših osebnih podatkov določeni tretji osebi za določen namen, bomo ravnali v skladu s tem soglasjem.

Shranjevanje


Vaše osebne podatke bomo shranili le toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namenov, za katere so bili zbrani, ali v skladu z veljavno zakonodajo ohranjanja podatkov. Ko osebni podatki niso več potrebni, jih bomo varno izbrisali ali anonimizirali.

Vaše pravice


(a) Pravica do dostopa: Imate pravico zahtevati vpogled v vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, ter prejemati informacije o obdelavi.

(b) Pravica do popravka: Imate pravico zahtevati popravek netočnih ali nepopolnih osebnih podatkov, ki jih imamo o vas.

(c) Pravica do izbrisa: V določenih primerih imate pravico zahtevati izbris vaših osebnih podatkov, na primer, če podatki niso več potrebni za namen, za katerega so bili zbrani, ali če umaknete svojo privolitev.

(d) Pravica do omejitve obdelave: V nekaterih primerih imate pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, na primer, če oporekate točnosti podatkov ali če je obdelava nezakonita.

(e) Pravica do prenosljivosti podatkov: V določenih primerih imate pravico prejeti vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki ter jih prenesti drugemu upravljavcu.

(f) Pravica do ugovora: Imate pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar koli zaradi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, v skladu z veljavno zakonodajo.

(g) Pravica do umika privolitve: Če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na privolitvi, imate pravico umakniti privolitev kadarkoli, pri čemer umik privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki je bila opravljena pred umikom privolitve.

Če želite uveljaviti katere koli od zgoraj navedenih pravic ali imate kakršna koli vprašanja ali skrbi v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, nas prosimo kontaktirajte.

Spremembe politike


Občasno lahko posodobimo to politiko zasebnosti. Vsaka sprememba bo objavljena na tej spletni strani. Priporočamo vam, da redno preverjate to politiko zasebnosti, da boste ostali seznanjeni z našimi praksami zasebnosti.

Kontaktni podatki


Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali zahtevke v zvezi s to politiko zasebnosti ali z našimi praksami obdelave osebnih podatkov, nas prosimo kontaktirajte.

Hvala, ker ste prebrali našo politiko zasebnosti.