Košarica

Biografija

Pot do avtentičnosti

Začetek na Rabu

Rodila sem se kot otrok prelepega otoka Rab, kjer je morje modro kot moje oči in kjer je vsak dan prinesel vonj po soli in svobodi. Od nekdaj sem čutila, da moje srce bije drugače. Moji zgodnji spomini so obarvani z igro lutk in občudovanjem ženskih oblek. Tako sem v otroški naivnosti sanjala o svetu, kjer bi lahko bila to, kar čutim.

Otroške skrivnosti

Kot otrok, ki so ga klicali Neno, sem vedela, da se moja duša ne sklada s telesom, v katerem sem bila. Moje igre so bile skrite, polne tajnih trenutkov v mamini garderobni omari. Vsaka priložnost, da se dotaknem tkanin in oblik, ki so odražale moje pravo bistvo, je bila kot skriti zaklad.

Odkritje in izzivi

Dan, ko me je mama našla v sestrini obleki, je bil prelomen. Sledila je tišina, nato pa dolgi pogovori in neskončna vprašanja. Šolanje na Rabu je postalo še težje, saj sem se zaradi svoje drugačnosti pogosto znašla v središču pozornosti, a to me je samo še bolj utrdilo v prepričanju, da moram slediti svoji resnici.

Prvi koraki v svet

Po končani osnovni šoli sem vedela, da me čaka več. Hotela sem blišč, oderske luči in svet, kjer bi lahko bila to, kar čutim. Moj prvi javni nastop kot ženska je bil srhljiv, a osvobajajoč. Hodila sem po tržnici, prodajala smokve in sanjarila o odru, mediji, in glamurju.

Borba za sanje

Vstop v svet medijev ni bil lahek. Vsak korak naprej je bil poln izzivov in preizkušenj. Kot aktivistka LGBT skupnosti sem se borila proti predsodkom in si prizadevala za sprejetost. Moje življenje se je odvijalo na televizijskih ekranih, v intervjujih in na odrih, kjer sem razbijala tabuje in gradila mostove razumevanja.

Preobrat in osebna rast

Leta 2013 sem dosegla točko, ko sem se morala ustaviti in premisliti o svoji poti. Odločila sem se za osebno in duhovno rast. Posvetila sem se meditaciji, iskanju notranjega miru in čiščenju duše. Učila sem se ljubiti sebe in sprejemati druge, razvijati sočutje in empatijo.

Življenjska filozofija

Moje življenje je postalo moje sporočilo. Verjamem v ljubezen, sprejemanje in medsebojno spoštovanje. Vsak dan je priložnost za rast, za izkazovanje ljubezni in za deljenje svetlobe. Moj cilj je inspirirati druge, da se ne bojijo biti to, kar so, in da s ponosom živijo svojo resnico.

Pogled naprej

Danes, kot Salome, stojim trdno na tleh, z zavedanjem vseh bitk, ki sem jih premagala, in vseh sanj, ki sem jih uresničila. Življenje mi je dalo krila, in zdaj letim, polna upanja in ljubezni. Moje sporočilo svetu je preprosto: Ne glede na to, kje ste ali kdo ste, nikoli ne opustite sanj. Ljubezen in vztrajnost premagata vse ovire.