Sestavine za 1 osebo:

  • Škampi
  • Češnjev paradižnik
  • Rožmarin, Timijan
  • Maslo
  • Alpska smetana
  • Sol in sveže mleti poper

1
Škampe očistimo – glave odstranimo, iz oklepov izluščimo repke. Oklepe in glave dodamo v posodo, v katero prilijemo vodo in dodamo rožmarin, timijan in češnjeve paradižnike. Pristavimo in vse skupaj malo pokuhamo, da dobimo škampovo osnovo.
2
V ponvi razpustimo maslo, na katerem sotiramo malo paradižnika in škampove repke. Ko se repki lepo obarvajo, ponev odstavimo. Nekaj popečenih repkov takoj dodamo v krožnik, v katerem bomo juho postregli.
3
V kozico vlijemo malo smetane in precejene škampove osnove. Dodamo paradižnik in škampe, ki smo jih popekli na maslu. Vse skupaj malo pokuhamo, potem pa gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho po okusu posolimo in popopramo. Preden jo postrežemo, jo precedimo čez drobno cedilo, da je lepo gladka in kremasta.
4
Juho serviramo v krožnik, v katerega smo predhodno dodali popečene repke. Okrasimo jo z narezanim drobnjakom in postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja