Rojena 23.11. na otoku Rabu (Hrvaška). Že v otroštvu je čutila in sanjala o tem, da bi nekega dne zaživela tako kot danes. Otroške sanje o medijskem nastopanju, gledaliških žarometih, vonj po pudru, predvsem pa želja po javnem nastopanju so postale resničnost. Vedno je v otroški razigranosti rada oblačila mamine obleke ter obuvala čevlje z visoko peto.

 

V odraščajočih letih iz fantiča, sliši se nenavadno, v fanta je končala srednjo gostinsko šolo, poklic natakar in odšla na služenje vojaškega roka v takratno JNA. Eno leto je dokazovala, da tudi drugačni lahko sluzijo svoji domovini. Vendar ta prefinjen stil življenja na majhnem otoku ni bil mogoč, zato jo je pot odpeljala v svet. Odločitev, da pride v Ljubljano je bila podana, ko je imela prvi nastop v ljubljanskem K4, kjer se je njena kariera tudi začela. S prvim nastopom so se ji odprla vrata v svet show-biznisa in takrat je začutila, da je to smisel njenega življenja. Salome na sceni nastopa že 15 let in osvojila je srca vseh, ki so ji kadar koli prekrižali pot po kateri hodi.

 

Njeni nastopi so zaživeli tudi izven meja Slovenije. Nastopala je po Avstriji, Italiji, Nemčiji, Nizozemski, Španiji, BIH, Grčiji in seveda v rodni Hrvaški. V svojih nastopih predvsem poudarja ženskost, ki si jo ženske v pravem pomenu besede ne upajo pokazati. Z imitacijami internacionalnih popularnih glasbenih izvajalcev, predvsem ženskih, je  v svoj repertoar uvrstila vse, ki nekaj veljajo. Od Madonne, Ane Oxe, Celine Dion, Merilyn Monroe, Amande Lear, Lise Minelli do slovenskih in hrvaških ikon, kot so Helena Blagne Zaman, Simona Weiss, Anja Rupelj, Darja Švajger, Severina, Doris Dragovič, Josipa Lisac, Daniela, Jelena Karleuša, Lepa Brena in ostalih. Vsakemu karakterju se posebej posveča in nameni kar precej časa, preden zaživi na odru. V programih, ki jih izvaja, se čuti erotični naboj, ki ga izžareva in ga z veseljem prenaša na svojo publiko, ta pa ji ga vrača z ovacijami in aplavzi.

 

Odločitev, da si naredi silikonske prsi je v njej živela od malega. Sama pot, pravi, je bila naporna, a ni ji žal. Uspehi, ki jih je prinesla operacija, so bili vredni tveganja. In zato se je po letu in pol ponovno odločila za povečanje, tokrat iz trojke v štirico. In s tem parom je nadvse zadovoljna.

 

Njeno delo pa ni omejeno samo na imitacije znanih pevk, ampak se tudi sama preizkuša s tem. Posnela je prvi singel z naslovom »Igra«. Preizkus s prvo posneto skladbo ji je dal navdih, da bo posnela celoten projekt. Vsem sodelujočim pri tej skladbi in snemanju videospota pa se Salome zahvaljuje tukaj:

 

Majhni, vendar pomembni trenutki so tisti, ki izpopolnjujejo moje sanje … in le-te lahko postanejo resničnost z malo pomoči tistih posebnih ljudi, ki so mi dragi in ki jih vedno nosim s seboj v srcu:

Studio ORK, Vedran Mutič – bas kitara, Klemen Makrelj – bobni, Anže Kristan – percussion, Gašper Kačar – synthesizer in glasba, Anđa D.Marič – besedilo in spremljevalni vokali, dr. Siniša Glumičič, Primož M. Dolničar– fotografije, Empera3z – makeup, Vesna Mirtelj – stilistka in kreatorka, Jelka Ješe-Jessica – oblikovanje in naravna nega nohtov, Zelolepo – korzeti, nakit – Beli salon, pričeske – Lasni salon Kati, čevlji – Manufaktura Skubic, nogavice Fabiani, Body Line – body ten, Collegium graphicum print , Mojca Gorjan Atelje 2050 – oblikovanje naslovnice, Cvetličarna Emporia, restavracija Arboretum, La prot-production house, Sub Sub – Club, zavese Velana, Cosmetic line – permanentne obrvi, Sara Hribar, Živko Veskov-Želev, Amanda Gril – dizajn, moji najdražji prijatelji in moja ljubeča žena, ki verjamejo vame. Hvala vam vsem iz dna mojega srca. Rada vas imam vse, ki me imate radi in tisti, ki me nimate. Vedno vas bom nosila v svojih sanjah.

 

Za vedno vaša,

Salome

CMOK

 

 

K vsem že naštetim uspehom v svetu show-biznisa pa moramo seveda nujno dodati tudi fotografije in intervju objavljeni v aprilski številki Playboy-a, dejstvo, da se je uvrstila na znan in zelo odmeven koledar Stars of 2006, kjer je predstavljala mesec februar … ter nenazadnje tudi njeno sovoditeljstvo nočne pogovorne oddaje s sestro Marlenno. Oddaja je bila nemudoma velik uspeh, predvsem zaradi vedno uglajene in sofisticirane Salome, se pa je, na žalost, končala prehitro zavoljo manjših nesporazumov s sovoditeljico.

 

Pred nekaj leti pa je posnela je tudi nekaj filmskih kadrov za humoristično nadaljevanko “Trafika”, ki jo je v koprodukciji za TV hišo POP-TV snemala odlična zasedba produkcijske hiše Mangart. Del nadaljevanke, v katerem Salome čisto slučajno zaide v Trafiko je bil na sporedu nekje v začetku meseca maja pred nekaj leti. To pa še ni vse. Kmalu za tem pa je na spored prišla tudi nova nadaljevanka TV Slovenija, v štirih delih, pod naslovom “Novi svet”, v kateri je Salome odigrala markantno vlogo s Sebastjanom Cavazzo in pokazala svojo igralsko sposobnost.

 

In kakor leta (2002) se je Salome tudi leta (2003) odzvala povabilu organizatorjev in se udeležila tretjega pohoda Parade ponosa, ki je letos potekal pod geslom »Mi drugačni, vi enakopravni«. Leta 2006 je Salome na Paradi ponosa pred galerijo Škuc predstavila gejevski in lezbični populaciji svoj prvi single Igra, ki je bil sprejet z navdušenjem občinstva.

 

 

Igra se na Mykonosu!

 

Seksi blondinka zavidljivih oblin, ki je s svojo Igro osvojila kar nekaj radijskih valov, se je odločila, da si bo privoščila vsakoletni dopust. Čeprav je Salome doma z Raba, si počitnikovanja na hrvaškem otoku nikakor ne predstavlja kot dopust, temveč kot obisk domačih in domačega kraja. Zato si počitnice najraje privošči v grškem raju na Mykonosu. Pred leti je tam tudi veliko nastopala. Moč jo je bilo slišati in videti v nekaterih od najbolj prestižnih klubov otoka. Po prvi etapi zaključenega glasbenega projekta, si je torej kontraverzna Salome privoščila počitnice v znamenju uživanja na plaži in zabave (Igre) v vrelih grških nočeh.

 

 

Salome je nekoč prejela zanimivo, predvsem pa spoštljivo pismo Tomija Roškariča, katoliškega duhovnika. Tomi si znotraj Rimokatoliške cerkve prizadeva za večje razumevanje in strpnost v odnosu do tistih ljudi, katerih spolna usmerjenost je drugačna od večinske.

 

VSEBINA PISMA:

 

 

SPOŠTUJEM VAS!

 

Spoštovana Salome!

 

Ob brskanju po internetu sem slučajno naletel na Vašo spletno stran, ki je pritegnila mojo pozornost. V navdušenju nad Vašim pogumom si nisem mogel kaj, da Vam ne bi namenil nekaj besed. Dovolite, da se Vam predstavim: Sem Tomi Roškarič, katoliški duhovnik. Najbrž zame še niste slišali, morda kaj malega iz medijev, da si namreč znotraj Rimokatoliške cerkve prizadevam za večje razumevanje in strpnost v odnosu do tistih ljudi, katerih spolna usmerjenost je drugačna od večinske. Marsikdo mi je že očital, da kot duhovnik o teh stvareh ne bi smel govoriti, vendar sem osebno trdno prepričan, da sem kot duhovnik poklican k vsakemu človeku, brez razlike. Včasih me boli, ko vidim, da moja Cerkev nima razumevanja za vsakega človeka in dela razlike med ljudmi, posebej v odnosu do tistih, ki so v naši družbi potisnjeni nekako na rob. Jezus je imel sočutje in razumevanje za vsakega človeka in v njegovih očeh smo vsi vredni enakega dostojanstva!

 

Zakaj Vam pišem? Pravzaprav ne iz kakih posebnih razlogov. Pišem Vam zgolj zato, ker bi Vam rad iz srca čestital! Čestital bi Vam rad za Vaš življenjski pogum in vedrino, ki ju na tako občudovanja vreden, čeprav poseben in drzen način, izžarevate. Ob prebiranju Vaših besed v različnih intervjujih sem začutil, da se skriva za Vašo lepo zunanjo podobo tudi plemenita notranja podoba – toplo in prijazno srce!

 

Morda Vas mnogi ljudje obsojajo zaradi Vaše drugačnosti, sam pa moram reči, da Vam izkazujem globoko spoštovanje zaradi Vaše iskrenosti, ker se ne skrivate in imate pogum odkrito živeti in izražati to kar čutite, da morate. To, kar čutite, da ste, kar čutite, da je prav! Mnogi ljudje svoja življenja zapravljajo v neke vrste pasivnem skrivanju, polni laži, zadovoljni s svojim ozkim svetom, a se obenem vedno bolj pogrezajo v lastno nesrečo.

 

Vi ste drugačni. Vaš glas se sliši. Vsi Slovenci (vidite, nenazadnje celo iz duhovniških vrst) Vas poznamo – in prav zaradi Vaše popularnosti mislim, da mnogim skritim občudovalcem vlivate pogum. Kot vzornica prenekateremu srcu, ki čuti podobno kot Vi, veliko pomenite! Zato se mi zdi tudi Vaše poslanstvo izrednega pomena, saj prinašate tolažbo in upanje tistim ljudem, ki bi si želeli na podoben način biti to, kar čutijo, da so, pa se s strani družbe srečujejo z neodobravanjem oz. diskriminacijo.

 

Vsi ljudje smo poklicani k ljubezni! Poklicani, da bi znali ljubiti in biti ljubljeni. Da bi izkazovali drug drugemu ljubezen in sočutje! Nikjer ni predpisano, kako naj uresničujemo to poslanstvo. In če je Vaš pozitiven lik pomagal eni sami človeški duši, da se je izvila iz notranjih bojev in osebnih dvomov, ji vlil poguma in novega veselja, elana za življenje, za pogum, potem ste lahko prepričani, da ste izvršili najplemenitejše poslanstvo!

 

Rad bi Vam zaželel res veliko vsega najlepšega v življenju. Ljudje se med seboj zelo razlikujemo! Na svetu ni dveh enakih. Vsak je unikat! In sam moram reči, da ne vidim razlogov, zakaj Vaše poslanstvo ne bi moglo biti enako plemenito ali celo bolj plemenito kot moje ali kogarkoli! Navsezadnje Bog gleda na človekovo srce in ne na to, kakšen poklic kdo vrši, kakšnega spola, seksualnosti ali spolne usmerjenosti je. Želim Vam veliko volje in vztrajnosti pri Vašem nadalnjem umetniškem izražanju in delu! Naj se Vam uresničijo vse Vaše skrite želje in naj tudi Vaše najlepše sanje postanejo resničnost!